mandag 27. oktober 2014

BABYKORT MED EGENLAGD MØNSTERARK
I dag vil jeg vise en enkel måte å lage egne "mønsterark" til kort, ved bruk av CLEAR GESSO og GLIMMERMIST


Jeg bruker akvarellark som base. Man kan bruke hvilke ark man vil, men det er en fordel at arket ikke er for tynt. Jeg legger først på en STENCIL og smører på ganske godt med LIQUITEX ACRYLIC GESSO CLEAR, og lar det tørke godt.


Når det har tørket godt, legger jeg stencilen over igjen, og sprayer med GLIMMERMIST. Jeg sprayet til sist litt over hele arket. Da får man en effekt der det er mer farge på de stripene med cleargesso, og disse blir også litt opphøyde fra resten av arket. Men du slipper gulfargen vanlig gesso kan gi på hvit bakgrunnsark.


Deretter er det klart for pynting. Jeg bruker Tim Holtz TONIC PAPER DISTRESSER på kantene. For å få hvite flekker bruker jeg korrekturlakk, som jeg lett spruter på arket. Jeg har brukt DOILIE, POM POM AQUA, CHERRY BLOSSOM og ROSE til å pynte med. Stemplene kommer fra Staz, #MED OMTANKE.


Den lille gutten er laget med HEARTY SUPER LIGHTWAY MODELLING CLAY og MOLD N POUR. Fordelen med papirleire, er at vekta blir veldig lav. Man slipper da problemet med å få tung pynt til å henge fast på kortet, og den totale vekta holdes nede dersom kortet skal sendes i posten.


Innsiden er enkelt dekorert med mer "mønsterark" og stempler fra Staz, #med omtanke, samt PAPIRDESIGN

1 kommentar: